Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новознам'янська громада» (код ЄДРПОУ: 22547012) був реорганізований і увійшов до складу Піщанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новознам'янська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції»

Дата: 03.12.2019 15:50
Кількість переглядів: 308

               Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02.10.2019 № 140-IX вносить зміни до порядку декларування, зокрема:

не зобов’язані подавати декларацію громадські активісти — фізичні особи, які займаються антикорупційною діяльністю;

зменшено перелік випадків, у яких зобов’язані подавати декларації, для представників громадських об’єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів відповідної кваліфікації, інших осіб, які входять до складу конкурсних комісій, громадських рад, рад громадського контролю тощо;

змінено норму подання виправленої декларації (три рази протягом семі днів після подання).

Зміни, які набувають чинності з 01.01.2020:

У пункті 7 декларації декларант повинен вказати, які доходи отримав він або члени його сім’ї.

До членів сім’ї додатково віднесли дітей декларанта до досягнення ними повноліття — незалежно від спільного проживання.

В новий блок відомостей декларант повинен вказати банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, в яких у декларанта або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно.

Члени сім’ї декларанта також повинні декларувати фінансові зобов’язання. Скасовано обов’язкове декларування фінансових зобов’язань, розмір яких не перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року.

В декларацію необхідно вносити дані про об’єкт декларування, який перебував у володінні (користуванні) декларанта або членів його сім’ї станом на останній день звітного періоду або не менше половини днів звітного періоду.

Осіб, які спільно проживали із декларантом станом на останній день звітного періоду або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, під час заповнення декларацій вважатиме членами його сім’ї. Звужено коло декларантів, які повинні повідомлювати про суттєві зміни в майновому стані.

 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua