Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новознам'янська громада» (код ЄДРПОУ: 22547012) був реорганізований і увійшов до складу Піщанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новознам'янська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Прес-реліз про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні – листопаді 2020 року

Дата: 08.12.2020 15:24
Кількість переглядів: 198

Міністерство соціальної політики України

Державна служба зайнятості

(Центральний апарат)

ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ

 

вул. Сінна,45, м. Полтава, тел.(0532) 56-95-38,факс 56-98-45

                                               Е-mall:pcz1600@czpoltava.gov.ua Web:http://dcz.gov.ua/pol Код ЄДРПОУ 03491234

 

 

 

8 грудня 2020 року           

Прес-реліз

про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення

безробітним у січні – листопаді 2020 року

 

Послугами обласної служби зайнятості за 11 місяців року скористалися  більше 93 тисяч громадян  

 

Протягом січня-листопада 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 93,6 тисячі громадян, які шукали роботу, з них 62,3 тисячі мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 8,5 тисячі роботодавців за цей період надійшло 45 тисяч пропозицій роботи.

 

Роботу отримали 32,5 тисячі мешканців Полтавщини

 

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 32,5 тисячі осіб, зокрема 20,2 тисячі  зареєстрованих безробітних.

7 клієнтів служби зайнятості отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 416 безробітних. Із них 74 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 342 людей, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

На громадських роботах працювали 4,9 тисячі громадян   

 

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 4,9 тисячі громадян. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, благоустрій, інформування про субсидії, робота із соціально вразливими верствами населення.  

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 4,7 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 3,4  тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

 

Для кращої конкурентоспроможності на ринку праці 77 осіб отримали ваучери на підвищення кваліфікації за спеціальностями «медсестринство» та «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

 

На обліку – 22 тисячі безробітних

 

Станом на 1 грудня 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебували 22,1 тисячі безробітних, із них отримували допомогу по безробіттю 19,7 тисячі осіб.

За професійними групами, серед названої чисельності зареєстрованих безробітних, переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання, складання устаткування та машин (18,5%), працівники сфери торгівлі і послуг (18%), представники найпростіших професій (13,5%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (11,7%).

 

 

Роботодавці пропонують близько 2 тисяч вакансій

 

 Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 грудня 2020 року, становила 1,8 тисячі  одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1,4 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (25,7%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (18,5%),  працівників сфери торгівлі і послуг (15,3%),  

 

Більше інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями:

Web-портал: https://pol.dcz.gov.ua/, https://pracyakremen.com.ua/   

Facebook: https://www.facebook.com/KremenMRCZ/

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua